Translate

sobota, 20 grudnia 2014

Owoce na lekkim rauszu, czyli gwiazdkowy poncz.

W Drawsku, na święta zawsze robiłam poncz. Po części dlatego, że gromadziło się tam nas wokół stołu kilkanaście osób, w większości pełnoletnich, więc gotowy popitek w ogromnej misie był wygodny (jak w barze samoobsługowym), ale był też piękny. Muszę się pochwalić, bo mój poncz wyglądał wybitnie. Nigdy nie żałowałam egzotycznych owoców i oryginalnych trunków, był więc nie tylko ozdobą stołu, ale był też pyszny. Zawsze był w nim jakiś brut (uważam, że bez bąbelków poncz nie istnieje), czerwone brunello (jeżeli chciałam biały poncz, zamieniałam brunello na butelkę chianti) i wódka ananasowa. Pomarańcze tylko te z gruba skórką (oczywiście obraną), uważam że są najlepsze. Do tego obrane, dojrzałe liczi (jest to ważny składnik, można kupić bez wyrzutów sumienia i trzydzieści sztuk, bo jeśli są dojrzałe, cieszą się powodzeniem największym), truskawki lub maliny (wrzucić mrożone, przynajmniej godzinę przed konsumpcją) i dojrzały (żeby nie napisać przejrzały) ananas, w drobnych cząstkach. Czasami troszkę poncz dosładzałam wodą z cukrem. Ziół nie używałam, wszystkie cynamony i imbiry, goździki zostawiałam do grzańca, ozdabiałam poncz jedynie miętą. Żałuję, że nigdy nie wpadłam na pomyśl dokumentacji fotograficznej wydarzenia jakim jest przygotowywanie świątecznego ponczu, może jeszcze kiedyś.Tymczasem, polecam serdecznie.
Ps. z owockami należy uważać, szczególnie jeśli zostawimy je sobie na sam koniec uczty, z cała pewnością będą już wtedy porządnie zalane, pijane w sztorc, takie z nich pijaczki właśnie.

 best-christmas-holiday-punch-recipes-cranberries-www.makinglemonadeblog

 holidaypunch



Author:
Recipe type: Beverage
Prep time: 
Total time: 
Ingredients
  • 1 bottle of champagne (OR use a lemon-lime soda like Sierra Mist to make it non-alcoholic)
  • 1 bottle of Cranberry Juice Blend
  • 1 cup of sugar (try to use superfine sugar if you can find it)
  • 1 c. frozen lemonade concentrate (thawed)
  • 1 c. frozen orange juice concentrate (thawed)
  • ice
  • water (for amount, see below)
  • garnishes: lemon slices, cranberries, fresh rosemary sprigs
Instructions
  1. Combine the champagne and the cranberry juice blend. Add the sugar, and stir vigorously until combined.
  2. Add the thawed concentrates, stir.
  3. If you want a strong punch you can leave as is and just add some ice. You may wish to dilute with up to three cups of water (add water to taste) depending on your personal preference. Remember adding ice will also dilute the punch a bit so don’t go overboard on both ice and water. :)
  4. Add your garnishes– a bag of fresh cranberries, lemon slices (wash the lemons well if including the peels), perhaps a sprig of fresh rosemary or two for a fresh kick.
  5. ** Note: You can also make this ahead of time– simply add all ingredients EXCEPT the garnishes and bubbly (either champagne or soda). Refrigerate for a few hours and add the remaining ingredients when guests arrive. **
    BEST-Christmas-Punch-Recipe-EVER 


canadian-punch-brett-thomas-www.phillymag

 www.independent

 www.heatherchristo

 Exotic-Foods

 punchbowlset_www.arcollectibles

 tropical-fruit-salad-www.deliaonline

 mom.me-sangria-memorial-weekend-aboveallcatering

 mom.me-patrioticfoodanddrink-aboveallcatering

 o-CHRISTMAS-PUNCH-facebook www.huffingtonpost

 mosse mug punch bowl


www.mylittleexpatkitchen.blogspot

www.foodnetwork


Ingredients
  1. 1 large container of blue Hawaiian punch
  2. 1 2-liter of 7-up (or ginger ale, Sprite, etc.)
  3. 2 cups pineapple juice
Instructions
  1. Mix together all ingredients in a punch bowl or dispenser.
  2. Serve cold with ice cubes.
Notes
  1. A variation of this recipe for a children's Frozen party is to add scoops of vanilla ice cream for snow.
  2. I actually used Sprite Cranberry because my daughter was craving it!
  3. The more pineapple juice you add the less teal color the punch will have. If you want it very blue just leave out the pineapple juice.
  4. We froze some Hawaiian punch in ice cube trays the day before to help keep the punch cold.
 blue-punch-for-a-Frozen-party-www.martymusings

 carambola

 christmas-menu-1-punch www.homemaderecipes

 www.georgiapellegrini

 www.smallfriendly

 golden www.livingwithimperfection.blogspot

 blogs-apple-cider


“Holiday Punch”
Prep Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes
Yield: 1 big bowl
“Holiday Punch”
Ingredients
  • 1 bottle rum
  • 1 bottle white wine
  • 3 cups club soda
  • 2 cups ginger ale
  • Citrus fruit, sliced
  • 1 container frozen lemonade
  • 1 container frozen limeade
- See more at: http://georgiapellegrini.com/2009/12/23/recipes/holiday-punch/#sthash.L01riLJL.dpuf

 Punch www.forbes

 gal_ciderpunch www.dailyholidayblog


“Holiday Punch”
Prep Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes
Yield: 1 big bowl
“Holiday Punch”
Ingredients
  • 1 bottle rum
  • 1 bottle white wine
  • 3 cups club soda
  • 2 cups ginger ale
  • Citrus fruit, sliced
  • 1 container frozen lemonade
  • 1 container frozen limeade
- See more at: http://georgiapellegrini.com/2009/12/23/recipes/holiday-punch/#sthash.L01riLJL.dpuf

 www.archive.azcentral

 www.raindropsonroses